ROTI TEHNOLOGICE INGUSTE PENTRU TRACTOARE SI MASINI ERBICIDAT

Rotile inguste tehnologice sau mai bine zis echipamentele de roti tehnologice  sunt montate pe un numar tot mai mare de tractoare si masini agricole performante, autopropulasate de erbicidat care au ,,powershift” si rapoarte diverse de tractiune.

Sarcinile si situatiile  la care aceste roti trebuie sa faca fata sunt in crestere deoarece fermierii achizitioneaza semanatori mai performante cu granulatoare si capacitate de incarcare a cuvelor  mai mare, ca urmare pneurile ar trebui sa fie suficient de inguste si rezistente pentru a se potrivi pe centrul randurilor de cultura fara a deteriora plantele si de asemenea o inaltime suficient de mare pentru a asigura un spatiu de trecere pe deasupra, suficient plantelor in perioada de vegetatie !

In acelasi timp anvelopele trebuie sa ofere o amprenta la sol cat mai mare pentru a reduce presiunea de tasare a solului si a nu creea canale etanse care sa retina apa necesara plantelor. Pentru acest lucru putem face calculele, raport greutate/tip sol pentru a determina echipamentul de roti inguste potrivit cu cea mai buna flotabilitate (plutire) la sol. Data fiind experienta care o avem in acest sens, in anii precedenti, am ajuns si la jumelarea rotilor inguste in tandem, lucru rar in ROMANIA dar care romanii surprinzator,  vor sa il foloseasca!

Combinatile de roti inguste  sau late jumelate trebuiesc facute in diverse moduri de specialitate care asigura o distributie a greutatii centrala si o forta de tractiune cinematica raportat exact in mijlocul tubului conector egala distantei dintre mijlocul celor doua puncte de tractiune!

O semanare cu roti necorespunzatoare poate aduce numeroase dificultati in timpul perioadei de recoltare si a pierde timpul favorabil semanarii culturii urmatoare.

Rotile inguste trebuie sa indeplineasca criterii de : stabilitate, elasticitate si flexibilitate  pentru a spori confortul operatorului care lucreaza cu viteza destul de mare pe intervalul de culturi agricole.

Rotile inguste speciale sunt foarte inalte si trebuie sa faca fata la greutati destul de mari atat pe tractoare cat si pe erbicidatoare autopropulsate.

Fortele exercitate pe aceste roti inguste foarte inalte sunt extreme chiar si la cele mai blande pante.

Rotile cu jante sau anvelope cu insuficienta calitativa, se pot crapa sau produce accidente pe aceste pante sau in cel mai bun caz, anvelopa sa scape aer si sa existe o pana! Avem oportunitatea de  fi furnizorii dumneavoastra in timp scurt cu anvelope premium, adaptate oricarui buget, conform necesitatilor fiecarui fermier in parte.

Stocul nostru este pregatit atat pentru roti inguste standard, roti de specialitate duble twin in jumelare cat si simple, foarte inalte pana la 2m (depinde de optiunile fiecaruia)

Compania noastra are foarte mare grija sa consilieze si sa dea solutii corecte la fiecare tractor in parte!

Rotile inguste pot fi livrate cu flansa fixa sudata sau detasabila in 8 moduri cu prindere  in 8 raze !

Combinatii recomandate:

FRONT REAR
320/85R 38 320/95R 54
11.2R 36 13.6R 48
14.9R 30 14.9R 46
11.2R 32 12.4R 46
11.2R 38 12.4R 52